Πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων ... "Τα χαρχαλέματα"

Λίγα λόγια για το περιοδικό μας?

Η έκδοση του περιοδικού αυτού αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια μαθητών και μαθητριών της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Παμφίλων. Οργανωθήκαμε ως ομάδα και μέσα από συναντήσεις γνωριστήκαμε καλύτερα μεταξύ μας. Διερευνήσαμε τα ενδιαφέροντα και το μεράκι του καθενός και οδηγηθήκαμε στα θέματα με τα οποία ασχοληθήκαμε. Μέσα από αυτά λοιπόν, θα μας γνωρίσετε κι εσείς καλύτερα!

Προβληματιστήκαμε, σκαλίσαμε γύρω μας, αναζητήσαμε σε πηγές, ρωτήσαμε οικείους, πήραμε συνεντεύξεις από συγγενείς και φίλους, φωτογραφήσαμε, ζωγραφίσαμε? Στο περιοδικό θα βρείτε θέματα σχετικά με την ιστορία, τη λαογραφία, τη φύση και τις παραδόσεις του νησιού μας και άλλων τόπων. Αλλά και θέματα της καθημερινότητάς μας, προβληματισμούς για επαγγέλματα που μας ενδιαφέρουν, τις απόψεις μας για το κάπνισμα, αλλά και? με ποια κριτήρια διαλέγετε το σωστό λάπτοπ! Τα ποικίλα αυτά «χαρχαλέματα» σας παρουσιάζουμε με καμάρι, ελπίζοντας κι εσείς να τα απολαύσετε!

Η έκδοση του περιοδικού μας υλοποιείται σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία: Φέτος ολοκληρώνονται εκατό χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή και θυμόμαστε τις δυσκολίες του πολέμου και τα δεινά των μικρασιατών προσφύγων. Παράλληλα, ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες στην Ουκρανία κάνει τον τρόμο να είναι ζωντανός και κοντινός σε όλους μας, όχι απλώς μια ανάμνηση. Το αρχικό μας κείμενο «διαβάζεται» μέσα σ? αυτό το κλίμα. Έχει γραφτεί πριν από τρία χρόνια από μέλος της ομάδας και έχει αποσπάσει το 1ο βραβείο του λογοτεχνικού διαγωνισμού Καίτης Λαζαρίδη. Επιλέγουμε να το αναδημοσιεύσουμε, καθώς αναφέρεται στις παράδοξες περιπέτειες μιας προσφυγικής οικογένειας από τα Σώκια της Μικράς Ασίας, με την ευχή και την ελπίδα να σταματήσει κάθε πόλεμος που γεννά τη φρίκη, κάθε πόλεμος που γεννά την προσφυγιά.

Η συντακτική ομάδα

Attachments:
Download this file (Χαρχαλέματα.pdf)Χαρχαλέματα.pdf[ ]2438 kB