Ενδοσχολική βία.

 

Η ενδοσχολική βία που παρατηρείται στα περισσότερα σχολεία ολόκληρου του πλανήτη είναι ένα φαινόμενο που επιδρά αρνητικά στην ανάπτυξη κάθε θύματός του . Πιο αναλυτικά , το bullingπου δέχεται κάθε παιδί κατά την διάρκεια της σχολικής του φοίτησης, του δημιουργεί ψυχολογικά τραύματα , με αποτέλεσμα ποτέ του να μην ??συμπαθήσει?? τα σχολικά του χρόνια .

Το φαινόμενο αυτό της ενδοσχολικής βίας οφείλεται σε πολλούς παράγοντες . Η κυριότερη αιτία λοιπόν που αναπτύσσεται αυτό το κακό φαινόμενο είναι ότι υπάρχουν θεατές . Πιο συγκεκριμένα, ο μαθητής που ασκεί bullingσε έναν άλλον , συνήθως μικρότερο σε ηλικία , κάνει αυτό που κάνει , έτσι ώστε να τον δουν οι υπόλοιποι συμμαθητές του και να γελάσουν με την ?? πλάκα?? που κάνει . Κατά την γνώμη μου λοιπόν η κυριότερη αιτία είναι ουσιαστικά αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω.

Από την άλλη πλευρά , όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε το φαινόμενο αυτό συμβαίνει από τους μεγαλύτερους σε ηλικία μαθητές προς τους μικρότερους . Αυτό , δηλαδή που πρέπει να κάνει το σχολείο για να περιορίσει ή ακόμη και να διακόψει την ανάπτυξη της ενδοσχολικής βίας είναι να διαμορφώσει με σωστό τρόπο τους μαθητές τους , έτσι ώστε να στραφούν κατά αυτού του φαινομένου . Ακόμη και αν τα παιδιά δεν συμμορφωθούν με αυτό τον τρόπο , τότε οι καθηγητές θα πρέπει να διαχωρίσουν τους μαθητές με βάση την ηλικία τους , καθώς η ανάπτυξη του bullingπαρατηρείται από τους μεγαλύτερους προς τους μικρότερους σε ηλικία .

Συμπερασματικά λοιπόν , πιστεύω ότι κάθε παιδί έχει τοδικαίωμα να θυμάται καλά πράγματα και ωραίες στιγμές από την παιδική του ηλικία και τα σχολικά του χρόνια . Θα είναι κρίμα λοιπόν να δημιουργούμε τέτοιου είδους αναμνήσεις σε αυτά τα παιδιά που είναι θύματα της ενδοσχολικής βίας.

Μαθητής Ά τάξης ΓΕΛ Παμφίλων