Αθλο?..ανανέωση στο ΓΕΛ Παμφίλων

          Σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία μετά από 7 μήνες κατασκευής το κλειστό γήπεδο του σχολείου μας να το δούμε ολοκληρωμένο για πρώτη φορά.  Όλοι μας είμαστε ενθουσιασμένοι και πολύ ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα. Στην αρχή όταν μας ανακοινώθηκε αυτό το σχέδιο, είχαμε αμφιβολίες. Πιστεύαμε από την εξωτερική του εμφάνιση ότι θα ήταν ένα «μπαλόνι» που θα καλύπτει το πολυαγαπημένο μας γήπεδο. Όμως αυτές οι σκέψεις εξαφανίστηκαν μόλις αντικρίσαμε το εσωτερικό του.

        Η πόρτα αυτή που περιμέναμε όλοι μας τόσο καιρό με αγωνία επιτέλους άνοιξε και ξεχυθήκαμε με ορμή μέσα. Μείναμε έκπληκτοι. Μπαίνοντας αισθανθήκαμε ότι βρισκόμασταν σε μία καινούργια πτυχή του σχολείου μας που  αγωνιούσα με να την εξερευνήσουμε.

        Το νέο μας γήπεδο έχει τρεις σειρές κερκίδων για τους θεατές και αντίστοιχες θέσεις για τους αθλητές. Το γήπεδο του μπάσκετ είναι ενιαίο με το γήπεδο του βόλεϊ. Έχουμε δύο θεόρατες μπασκέτες και στο μέσο ένα φιλέ για την πετοσφαίριση. Υπάρχει πάγκος για τους διαιτητές καθώς και δύο έξοδοι κινδύνου. Αυτό που μας συγκλόνισε πιο πολύ είναι ο τρόπος που μπαίνουμε μέσα. Έχει μία περιστρεφόμενη πόρτα όπου διασκεδάζουμε κάθε φορά που τη χρησιμοποιούμε. Αυτή  η πόρτα είναι διαμορφωμένη έτσι ώστε ο αέρας που εισέρχεται από τα ειδικά μηχανήματα να μην «δραπετεύει».

         Ίσως και να είναι από τις καλύτερες επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί στο Λύκειο μας. Συγκεκριμένα τις βροχερές και κρύες ημέρες του χειμώνα μας δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιείται το μάθημα της φυσικής αγωγής και μας προσφέρει μία αλλαγή από το καθημερινό περιβάλλον των σχολικών μαθημάτων. Μπορεί να μην ήταν έτοιμο όταν το χρειαζόμασταν τις προηγούμενες εβδομάδες για τους σχολικούς αγώνες όμως τώρα θα είναι ένας σταθερός χώρος στον οποίο θα μπορούν να αθληθούν και να προπονηθούν οι μαθητές των επόμενων χρόνων .

          Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι, αυτή η ενέργεια θα ωφελήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το σχολείο μας. Είμαστε πολύ ευγνώμονες που μας δόθηκε η ευκαιρία να βρισκόμαστε σε αυτό το χώρο. Τέλος ευχαριστούμε πολύ όλους τους ανθρώπους που μερίμνησαν και εργάστηκαν σκληρά και τη δημιουργία του.

                                   Δήμητρα και Ερμιόνη.