Πέρασαν δύο χρόνια που η σχολική κοινότητα στερήθηκε λόγω covid 19 κάθε φυσική παρουσία στον εορτασμό της έναρξης της επανάστασης του 1821. Συμπληρώνοντας 201 χρόνια από αυτή την τόσο σημαντική ιστορική γιορτή φέτος το σχολείο μας, τηρώντας όλα τα σχετικά μέτρα, παρουσίασε την Πέμπτη 24/3 στις τάξεις του, χωρισμένες σε τρία τμήματα αντίστοιχα, τη διάλεξη της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρίας Ευθυμίου για τον αγώνα της παλιγγενεσίας, από το Εθνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Την Παρασκευή 25/3 ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή και εκπαιδευτικούς, παρακολούθησε τη θεία λειτουργία και τη δοξολογία στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας Παμφίλων. Αμέσως μετά συντεταγμένοι με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους συμμετείχαν στην καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης του Δημοτικού σχολείου, όπου και έγινε κατάθεση στεφάνων από τα σχολικάσυγκροτήματα της περιοχής και εκπροσώπους των τοπικών φορέων.

Με υπερηφάνεια και τιμή όλοι οι παρευρισκόμενοι χειροκροτήσαμε την παρέλαση των μαθητών μας. Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνησή μας για τη συμμετοχή της Ελευθερίας, της Α΄Τάξης συνοδευόμενης από συμμαθήτριά της.

Θερμά συγχαρητήρια σ΄όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτές τις επετειακές εκδηλώσεις για τον ηρωισμό, την αυτοθυσία και τους αγώνες εκείνων που μας χάρισαν σήμερα το ύψιστο αγαθό της εθνικής μας ελευθερίας. Χρόνια Πολλά!!!